Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Permanente ontharing

Permanente Ontharing met Laser

Ontharen, een eindeloos corvee?

Ongewenste haargroei is een vervelend probleem dat heel wat vrouwen treft, maar ook mannen. De oorzaak kan genetisch zijn of hormonaal. Daarnaast kan overmatige haargroei ook te maken hebben met een ziekte of met de bijwerkingen van bepaalde medicijnen.

De meeste mensen die er last van hebben, zoeken hun heil bij wasbehandelingen, epileren, scheren, of ontharingscrèmes. En die methodes hebben allemaal hun nadelen. Ze zijn omslachtig, oncomfortabel of zelfs pijnlijk, en de resultaten zijn van korte duur. Om voor langere tijd van de ongewenste haartjes verlost te zijn, kiezen sommigen voor een elektrolysebehandeling. Daarbij wordt een naald in het haarzakje gebracht, om er met een klein stroomstootje de haarwortel te vernietigen. De behandeling, die haartje per haartje wordt toegepast, is niet alleen pijnlijk maar ook erg tijdrovend. Bovendien moet ze heel vaak worden herhaald voor de haargroei echt wegblijft.

Gelukkig kan het ook snel, comfortabel, en met blijvend resultaat. Bij een behandeling met flitslicht of laserlicht worden honderden haartjes in één keer behandeld, veilig en comfortabel. Daarom is de methode geschikt voor gevoelige zones zoals gezicht, bikinilijn en tepels en voor grote oppervlakken zoals oksels, armen, benen, rug en borstkas.