Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Huidverstrakking met laser

Print

Home / Huidverstrakking / Indicatie

Huidverstrakking met Laser

Naarmate je huid veroudert, wordt ze ook minder strak. Dat is vaak het best merkbaar op het gezicht, de armen, buik en benen. De oorzaak ligt in de lederhuid, de laag die zich net onder de opperhuid bevindt. In die laag wordt collageen aangemaakt, de stof die de huid haar spankracht en soepelheid geeft. De afbraak van collageen, bijvoorbeeld door de zon, of een verminderde aanmaak, bijvoorbeeld door veroudering, zorgen ervoor dat de huid er minder strak uit gaat zien.

 

Drie huidlagen

  • De opperhuid bestaat uit hoorncellen, die diep in de opperhuid worden gemaakt en voortdurend worden vervangen. Aan de buitenkant van de opperhuid zitten dode hoorncellen, die na een tijdje afschilferen.
  • De cellen in de lederhuid zorgen voor de aanvoer van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. In de lederhuid bevinden zich ook de zenuwen die ervoor zorgen dat we pijn, koude en warmte ervaren, en kunnen ervaren hoe iets aanvoelt. De lederhuid geeft de huid soepelheid en spankracht. De stof die daarvoor verantwoordelijk is, heet collageen. In tegenstelling tot de opperhuid, wordt de lederhuid niet voortdurend vernieuwd.
  • De laag onder de lederhuid bestaat uit bindweefsel en uit vetcellen, waarin energie zit opgeslagen. Deze laag, die we het onderhuidse bindweefsel noemen, beschermt het lichaam tegen schokken en tegen de koude.