Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Behandeling van cellulitis met laser

Cellulitisbehandeling met Laser

Een kwaal waar bijna niemand aan ontsnapt

Cellulitis behoort ongetwijfeld tot de meest besproken schoonheidsproblemen. Om correct te zijn moeten we het eigenlijk hebben over cellulite of sinaasappelhuid. Het woord cellulitis verwijst, zoals het achtervoegsel -itis laat vermoeden, naar een ziekte waarbij de huid ontstoken raakt. Dat is bij een sinaasappelhuid niet het geval, maar de meeste mensen vinden de bultjes en kuiltjes op bovenbenen, buik of armen wel erg storend. Heb jij er ook last van, dan ben je één van de velen: ongeveer 80% van alle volwassen vrouwen heeft een sinaasappelhuid, ook slanke en sportieve vrouwen. Bij mannen komt de aandoening minder voor.

Cellulite heeft vooral te maken met de structuur van het onderhuidse weefsel. De typische sinaasappelhuid is het gevolg van een opeenstapeling van vetcellen, die ingekapseld raken in het bindweefsel. Een verminderde afvoer van afvalstoffen en vocht dragen verder bij tot het probleem. Hormonale veranderingen kunnen een belangrijke rol spelen. En al beloven crèmes het probleem grondig aan te pakken, ze leiden meestal nauwelijks tot resultaat.

Hier stellen we je twee behandelingen voor die je huid veerkrachtiger en gladder maken: Tri Active, een LaserDermologie-behandeling en Regen TriPollar, een behandeling met radiofrequente stromen. Beide behandelingen kunnen ook gecombineerd worden.