Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Veilig tanden bleken met laser

Tanden bleken met laser.

Heel wat mensen hebben last van verkleurde tanden. Die verkleuring kan aan de buitenkant zitten. Drankjes als koffie, thee en cola, voedingsstoffen zoals tomaten, maar ook sigarettenrook laten immers hun sporen na op de tanden. Als je tanden aan de buitenkant verkleurd zijn, verspreidt die verkleuring zich geleidelijk aan ook dieper in de tand. Daarom is het goed je tanden eens per jaar grondig te laten reinigen door je tandarts.

Verkleuringen kunnen ook binnenin de tanden zitten, bijvoorbeeld als een tand afsterft na een kwetsuur of een wortelkanaalbehandeling. De verkleuring is dan het gevolg van een bloeding in de tand. Bij volwassenen die als kind een intensieve behandeling met tetracycline (een antibioticum) hebben gekregen, kan die behandeling zware sporen nagelaten hebben in de tanden.

Het is belangrijk om te weten dat geen enkele behandeling je tanden witter zal maken dan ze van nature zijn. Bij veilig tanden bleken is het doel altijd de witste natuurlijke kleur van je tanden. Je tandarts zal je vertellen welke behandeling het meest aangewezen is om dat doel te bereiken.