Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Huidverjonging met laser

Print

Home / Huidverjonging / Indicatie

Huidverjonging met Laser

Minder egaal, minder veerkrachtig

Ook al verzorg je je huid goed en let je op met de zon, veroudering is een natuurlijk proces waar je niet aan kan ontsnappen. Zo raken de pigmentcellen die zich tussen de huidcellen bevinden en je huid kleur geven, langzaamaan wat ongelijkmatiger verdeeld. Daardoor kunnen ouderdomsvlekken ontstaan: plekjes die een donkerdere kleur hebben dan de rest van je huid. Je ziet ze vooral op plaatsen die het meest aan de zon zijn blootgesteld, zoals handen en gezicht.

Het verouderingsproces kan ook aanleiding geven tot verwijde poriën of tot een rode verkleuring van de huid. Vervuiling, stress en vermoeidheid kunnen ervoor zorgen dat de huid er steeds minder egaal en veerkrachtig uit gaat zien.

 

De schadelijke invloed van de zon

Vandaag is iedereen het erover eens: zonnen kan, maar alleen mét aangepaste bescherming. Wie onbeschermd zont, stelt zijn huid bloot aan een overdosis UV-stralen. En dat heeft nefaste gevolgen, ook voor het uitzicht van je huid. De elastine die van nature in je huid aanwezig is en ze soepel en veerkrachtig houdt, wordt sneller afgebroken. Je krijgt dus een minder strakke huid, meer rimpels en meer donkere vlekjes.