Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Behandeling verwijde bloedvaten

Behandeling van Verwijde Bloedvaten met Laser

Een netwerk van fijne bloedvaatjes

In onze huid zit een netwerk van heel fijne bloedvaatjes, die de huid van zuurstof voorzien. Ze zijn ook erg belangrijk voor onze temperatuurregeling. Bij koude temperaturen, trekken de bloedvaatjes samen, zodat we niet teveel warmte verliezen. Als het erg warm is, verwijden de bloedvaatjes. De bloedtoevoer naar de huid is dan maximaal.

Een hele reeks oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de bloedvaatjes uitgezet blijven, zodat de huid er rood uitziet. Hormonale invloeden zijn van belang, maar ook voeding en erfelijke factoren kunnen een rol spelen. De uitgezette adertjes zijn niet schadelijk, maar wel ontsierend. Veel mensen die er last van hebben zoeken daarom hun heil bij camouflerende make-up.

Er zijn ook behandelingen met een blijvend effect. Het komt er daarbij op aan de uitgezette haarvaatjes uit te schakelen, zonder onderhuidse bloedingen te veroorzaken. Met laser- en flitslicht lukt dat perfect.

 

 

Niet te verwarren met spataders

Spataders zijn verdikte, kronkelige, blauwe aders die je net onder de huid ziet liggen en vooral op de benen voorkomen. Ze zijn te wijten aan uitgezette en verzwakte bloedvaten. Laser- en flitslichttherapie kunnen ook hier een oplossing bieden. Lees alles over de aandoening en de mogelijke behandelingen in het deel Spataderbehandeling.