Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Behandeling van spier- en peesletsels

Behandeling van Spier- en Peesletsels met Laser

Bij sporters zijn spier- en peesletsels ongetwijfeld de meest voorkomende aandoeningen. Ze kunnen echter ook ontstaan bij mensen die niet of niet intensief sporten.

Plotse of bruuske bewegingen kunnen spierscheuren veroorzaken. Als je een spierscheur oploopt voel je een plotse, scherpe pijn. Als spieren of pezen gaan bloeden, ontstaat er een zwelling.

Als je je spiervezels te ver gaat uitrekken, krijg je een spierverrekking. Anders dan bij een spierscheur, treedt er dan geen zwelling op. De pijn is ook minder lokaal, maar voelbaar in de hele aangetaste spier.

Pezen vormen de verbinding tussen je spieren en je botten. Ze kunnen scheuren als ze langdurig overbelast worden. Ook peesontstekingen komen relatief vaak voor. De tenniselleboog is daar een bekend voorbeeld van. Die aandoening ontstaat als de spieren en pezen in je onderarm overbelast raken door een herhaling van steeds dezelfde beweging (grijpen en draaien). De pezen bij je elleboog raken daardoor overbelast. Als die overbelasting aanhoudt, krijg je een peesontsteking in je elleboog.

Voor sporters, maar ook voor anderen, is het belangrijk dat blessures snel verholpen raken, en liefst zonder ingrijpende behandelingen die voor complicaties kunnen zorgen of een lange herstelperiode vereisen. Lasertechnologie ligt aan de basis van een reeks baanbrekende, snelwerkende en veilige behandelingen die niet alleen voor sporters, maar voor iedereen geschikt zijn.