Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Gewrichts-en kraakbeenletsels

Behandeling van Gewrichts- en Kraakbeenletsels met Laser

Je gewrichten vormen de verbinding tussen de botten in je lichaam. Denk maar aan je heupgewrichten, je kniegewrichten en schoudergewrichten. Gezonde gewrichten bestaan uit glad, soepel kraakbeen en uit synoviaal vocht. Dat vocht voedt het kraakbeen en smeert het gewricht, zodat het vlot kan bewegen.

Raakt je gewricht gekwetst of gaat er wat mis met het vocht dat je gewrichten soepel houdt, dan ontstaan gewrichtsaandoeningen. Sommige gewrichtsaandoeningen zijn acuut, bijvoorbeeld een verstuiking of een ontwrichting. Andere, zoals gewrichtsslijtage (artrose), gewrichtsontsteking (artritis) en gewrichtsreuma zijn chronisch van aard. Ze kunnen ontstaan door erfelijke factoren, maar ook na een ongeluk of bij slijtage van de gewrichten, bijvoorbeeld door ouderdom, werken of sporten.

Gewrichtsaandoeningen en kraakbeenletsels leiden tot spierpijn en kunnen ook samengaan met ontstekingen. Na verloop van tijd wordt bewegen steeds moeilijker. Lasertherapie helpt de pijn te bestrijden en ontstekingen en zwellingen tegen te gaan.