Naar inhoud
  • General info
  • Vind een professional

Stoppen met roken met Laser

Print

Home / Stoppen met roken / Indicatie

Stoppen met Roken met Laser

Ontspannend, gezellig, rustgevend. Zo ervaren veel rokers hun ongezonde gewoonte. Maar een blik op de lange lijst van gezondheidsrisico’s maakt het overduidelijk: met roken stop je beter meteen. Rook jij ook, dan weet je dat stoppen makkelijker gezegd is dan gedaan.

Als je stopt, ga je de invloed die nicotine op je lichaam heeft, meteen missen. Daarvoor zijn de nicotinereceptoren in je hersenen verantwoordelijk. Iedereen heeft ze, maar bij rokers zijn ze veel sterker ontwikkeld. Krijgen die receptoren nicotine toegediend, dan stijgt het endorfinegehalte in je lichaam. En endorfine geeft je een goed gevoel. Krijgen de receptoren de dagelijkse dosis nicotine niet meer, dan daalt het endorfinegehalte. Je voelt je daardoor heel wat minder goed.
Nicotinepleisters, -kauwgom en -tabletjes kunnen de nicotinetoevoer die je anders uit sigaretten zou halen, vervangen. Je rookt dan niet meer, maar je blijft schadelijke nicotine opnemen. Na verloop van tijd moeten ook deze middeltjes dus afgebouwd worden, en dat is erg moeilijk.
SoftLaser is een nieuwe, baanbrekende therapie die je helpt om in één keer komaf te maken met roken.